Vår Sommer!


Det er gått ett år siden lanseringen av VestfoldMeny, og i samme event: åpningen av VestfoldMat-medlem Arnt Harald Stanges vakre drivhus: bildet over er fra planleggingen av lanseringssermonien.

VESTFOLDMAT har i løpet av de siste årene jobbet med "pioner-prosjekter" både innen lokalmatspørsmål, og måten å fremme budskap og kjennskap til maten vi dyrker på jorda her i fylket. Maten kommer fra en plass, den er vokst i et eget jordsmonn, med et tilhørende klima, bl.a. Vi dyrker også en viktig og stor del av et mangfoldig lokalt (og regionalt) næringsliv ved å drive jorda vår, og stadig fler lar seg inspirere og engasjere av temaer knyttet til matproduksjon. Dette er viktig kompetanse, og både produsenter og kokker er sentrale ambassadører for smaken av Vestfold.

Det er mange gode, dyktige og synlige flaggbærere i saken. En person har likevel utmerket seg som banebryter og pilar gjennom nesten mer enn en generasjon: Edgar Ludl har vi mye å takke; for at han kom til Vestfold i tidlig alder, hva han bar med seg og det han har gitt oss i gave. Ikke bare er vestfoldbyen Sandefjord nå viden kjent for god kokkekunst, men miljøet har  også avlet ambisjonsrike vinnere av en rekke internasjonale meritter.

Som sommeren kommer, vil vi våge å trekke fram og minne om mesterkokken Edgar Ludl igjen - han har gjort mye for kokkekunsten og Vestfold. Og gjør fortsatt en framifrå innsats -  også for produsentmiljøet vårt her i Vestfold ved sin intense entusiasme, sans for - og krav til kvalitet. Han bruker oss og støtter oss, og er et eksempel på hvordan vi - i Vestfold - bør bruke hverandrer og støtte hverandre, mot felles målsettinger.

Takk for den gode smaken! Og GOD SOMMER!


PS:
Av respekt for at våre medlemmers kalender på terskelen til årets høysesong, noe som vel også gjelder fylkets mat- og reiselivsbransje forøvrig, er nå VestfoldMat i sommer"ferie" modus. Vi våkner igjen over sommeren:)