Nytt fra fra VestfoldMat SA - sommersesongen 2014


ÅRETS MATSTREIF i Oslo 12. og 13. september ble en knallsuksess, med strålende vær og tett med publikum. VestfoldMat SA hadde ikke egen stand, men flere av medlemmene våre var på plass likevel. Både GARTNERHALLEN og NORGES BONDELAG hadde bidrag fra driftige og dyktige vestfoldbønder, og flere tok også del i arbeidet med informasjon og salg fra stand. 

VestfoldMat var ikke selv representert med egen stand, men tradisjonen tro tilstede på Matstreif 2014 likevel: VestfoldMat-boken ble overrakt Vibeke Midtgaard (bildet), som kooriderende kraft for Gartnerhallens stand. En stor andel av både grønnsakene og "standmannskapet" (dvs GH-medlemmer) var fra Vestfold. Flere er i tillegg medlem av VestfoldMat SA. Mat-boken ble godt mottatt.


PRODUKTUTVIKLING AV OG MED PRODUSENTER: VestfoldMat har nå to medlemsbedrifter som lanserer nytt småpotet-produkt, Eftedal gård og Bjertnæs Salat. Det er ekstra hyggelig at det nå kommer prima norske delikatessepoteter - fra Vestfold - på markedet, som konkurrerer utmerket med det "beste utenlandske". 

Ekstra stort hurra for forbrukerne og spesielt kjøkkensjefene, som har fått øynene opp for de norske "småpotetene", ja - sammenliknet med importen kan vi fint si at norske produkter er kortreiste - i Norge:)

Svanepotet er resultatet av godt samarbeid: Amund Sandholt fra Minne Gård på Minnesund og Dag Fredrik Eftedal på Eftedal Gård i Hedrum, Larvik står sammen bak delikatessepotetene som pakkes på Eftedal i Larvik.
 "Matproduksjonen er en lokal og bærekraftig næring, som det er viktig å gi riktig villkår, og vi håper boken kan være til inspirasjon for regjeringens videre arbeid og forståelse av næringa." Fra venstre: Dag Fredrik Eftedal, Jørund Henning Ryttman og Karine Huseby.

STUNTET MED OVERREKKELSE: "Boken "VestfoldMat -en kulinarisk reise i Vestfold med Edgar Ludl", er en fin innføring i hvordan matproduksjonen i en region er viktig, både for de kulturelle smaksopplevelsene - men spesielt med tanke på hvordan et lokalt produksjonsmangfold også gir oss vakre og varierte kulturlandskap. Boken forteller om mat og matproduserende kulturlandskap fra hele Vestfold. Dette er et landskap som vi trives i, er stolte av og som er med å forme produkter som både fastboende og ferierende nyter godt av." sa styreleder i VestfoldMat, Karine Huseby, da hun holdt fram VestoldMat-boken som ble gitt som et landbruks og mat politisk debattbidrag til landbruksministeren Sylvi Listhaug via hennes kollega og Frp-politiker Jørund Henning Rytman. Det hele fant sted under åpningen av potetpakkeriet til VestfoldMat-medlem Dag Fredrik Eftedal. 

VESTFOLDMENY: Vellykket evaluering og prosjektoppsummering med Torbjørn Andersen i Quality Hotell Tønsberg, Edgar Ludl fra Sandefjord, Ivan Stewart i Rica Park Sandefjord og Aron Apew i Farris Bad. Teamet sa seg godt fornøyd, både med resultatet av prosjektet, og erfaringene gjennom prosjektarbeidet.

Menyen er i salg i konferansemarkedet, og allerede implementert som et eksklusivt tilbud på flere av hotellene, og overrakt medlemmene av The Conference Coast:

Oppskriftmanualen er overlevert:
Ole Georg Nilsen (OCC) og Karine Huseby (VestfoldMat SA)

Takk igjen til alle som har heiet på dette prosjektet som fremmer bruken av mat fra Vestfolds bønder og produsenter, og takk til prosjektets initiativtagere - og medlemmene i The Conference Coast, v/Anne Strømøy, Ole Georg Nilsen(Oslo Convention Center), Andreas Nilsson (Farris Bad), og spesielt Øyvind Hagen (Quality Hotell Tønsberg) og Thomas Ødegaard (Rica Park Sandefjord), samt for god hjelp fra Marie Bergsli i Mimir, og prosjektledelse av Karine Huseby/VestfoldMat SA. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge.
På Sandefjord videregående skole og Greveskogen videregående skole i Tønsberg, har VestfoldMat, i samarbeid med skolene og Meum, foredratt om sesongmat, vinklet gjennom mat fra Vestfold. Som takk for at vi fikk komme, overrakk styreleder iVestfoldMat, Karine Huseby, VestfoldMat-boken til elever og lærere på de to skolene.Christian Larsen jobber for den Vestfoldbaserte grossisten Meum. De forsyner bedriftkunder, spesielt storhusholdning og HORECA i østlandsregionen med alt av frukt og grønt, og har i tillegg kjøtt, fisk, egg etc. Christian er spesielt engasjert i mat fra Vestfold, og Meum er støttemedlem i VestfoldMat SA.


Olav Nordheim, Senterpartileder i Vestfold, fortjener en oppmerksomhet og hilsen fra VestfoldMat: mange kjenner etterhvert "pennen" hans fra sosiale medier, der han ofte skriver om landbruksrelaterte tema, og Olav er en dreven skribent, engasjert - og stolt bonde!