Sommerfrokost med (mat)nyttig innhold

FROKOSTKLUBBEN - Smaken av Vestfold møttes torsdag 22. mai kl 0830-10, på Pica Pica Restaurant og Bar i Larvik.

Frokostklubben er en uformell og åpen møteplass for matbransjen i Vestfold, som møtes hver siste torsdag i måneden. Oppslutningen denne sommerlige morgenen var god - selv om distriktets mange bønder og matprodusenter har mer enn nok å gjøre nå i det varme og fine været.

I Vestfold står også turistnæringen sterkt, og spesielt denne delen av bransjen merker også at det drar seg til mot sommer - og høysesong! Likevel var det flere frammøtte også fra kokk- og serveringsbransjen.


Antonio Rosselio Schön, en av tre eiere og drivere av den nyåpnede Pica Pica Restaurant og Bar i Larvik, og tidligere kjøkkensjef ved Farris Bad, var vertskap for frokostmøtet og ansvarlig for et fristende frokostbord. Han fortalte om restaurantens fokus på lokale og friske sesongvarer. De ønsker å være med å fremme lokal og kortreist mat, da dette er viktig for både bønder, næringsliv, fastboere og tilreisende i Vestfold.


Vi i VestfoldMat SA har i et samarbeidsprosjekt med reiselivsbedriftsnettverket The Conference Coast, jobbet sammen med bl.a. kjøkkensjefene ved Farris Bad, Rica Park og Quality Oseberg med en helt egen VestfoldMeny, der nettopp smaken av landskapet skal være en viktig del av gjestenes opplevelse. Landskapet, klimaet og jordsmonnet står i fokus, og viktigheten av å fremme de lokale sesongenes særpreg og fortrinnn blir da viktig i det som vi kaller årstidsbaserte menyer, som blir endel av vår spesial kompetanse framover, klart til bruk i nye sammenhenger og prosjekter.

Ingunn H. Sømme, Fylkesmannens landbruksavdeling, informerte om det nye fagskole-tilbudet innen driftsledelse gartner og grønt. Mer informasjon om dette vil du bl.a. finne her.
FROKOSTKLUBBEN - Smaken av Vestfold v/ Trond Andresen i Conradis Bar og Restaurant i Tønsberg og Karine Huseby i VestfoldMat SA takket for god månedlig oppslutning siden oppstarten i januar 2013, og ønsket lykke til med en travel og god sommersesong, og håper å sees igjen til høsten!
  Les mer om dette konseptet og tidligere møter her.