Rapporten pekte også på at innovasjon like gjerne, og ofte heller, kan foregå knyttet til en innovativ prosess, som et innovativt produkt. Det handler da om å jobbe og samarbeide på nye, smarte måter.
"VestfoldMat SA tilbyr allerede i dag et nettverk av både produsenter, serveringssteder og andre aktører knyttet til mat i fylket. Nettverket viser et engasjement og har en ledelse som kan bidra i flere sammenhenger i reiselivet. Mat og måltidsopplevelses er virksomheter som både kan utvikle egne kommersielle konsept og inngå som delleverandører/alliansepartnere i andre nettverk. Vi synes derfor det er grunn til å understreke at aktørene knyttet til mat og måltidsopplevelser bør inkluderes i flest mulig av andre aktuelle bedriftsnettverk, men at disse på mange måter er kommet lengre enn mange andre i fylket og at det også av andre grunner ikke ser ut til å være grunnlag for å etablere (enda) et nytt eget nettverk innenfor dette temaet."
Pkt 5.3.4 Mat og Måltidsopplevelser, i rapporten "Utredning av samhandlingsstruktur for reiselivsnæringen i Vestfold".
Rapporten er tilgjengelig i sin helhet fra Vestfold Fylkeskommune, og er utarbeidet av Mimir AS og Telemarksforsking.