Vestfold - naturligvis!


Nykål fra Huseby gård i Tjølling, www.husebygaarden.no
Vestfold er det fylket med størst andel matjord og høyest grønnsaksproduksjon i Norge.
Hele 25% av Vestfolds areal er dyrka mark, mot landets totale 3%. Opp mot 1/3 av landets grønnsaker produseres her!


Spesielt områdene på- og utenfor Vestfold-raet, langs kysten, som på grunn av et mildt og solrikt kystklima i kombinasjon med lette jordsmonn i strandavsetningene fra istiden, gir gode vekst vilkår for matproduksjon. Dette er en av få regioner i Norge som egner seg for- og muliggjør tidligproduksjon av grønnsaker. Vestfoldkysten er blant de stedene i Norge som har flest antall soldager. Solen har innvirkning på fotosyntesen og planteproduktenes sukkerproduksjon, og er med på å gi produktene en naturlig god smak og høy kvalitet. lette jordsmonn i strandavsetningene fra istiden, gir gode vekst vilkår for matproduksjon. Dette er en av få regioner i Norge som egner seg for- og muliggjør tidligproduksjon av grønnsaker. Vestfoldkysten er blant de stedene i Norge som har flest antall soldager. Solen har innvirkning på fotosyntesen og planteproduktenes sukkerproduksjon, og er med på å gi produktene en naturlig god smak og høy kvalitet.