Råvarer - sesongmeny for Vestfold


VestfoldMat SA arbeider med en oversikt over grøntproduksjonen på friland/sesongproduksjon i veksthus og sesongprodukter fordelt gjennom året: kom gjerne med innspill og spørsmål! For noen år tilbake laget Fylkesmannens landbruksavdeling noe liknende, og dette ble godt mottatt av bransjen. Nå holder de på med en ny, oppdatert versjon, og vi vil vise til denne så snart den foreligger.

RÅVAREKALENDER FOR GRØNNSAKSFYLKET VESTFOLD:

April - mai: salater, rabarbra, asparges, nykål, de første veksthustomatene, vårløk

Juni: asparges (fram til St.hans), salater, nykål, blomkål, vårløk, nypotet, jordbær

Juli: salater, gulrot, sommerkål, blomkål, broccoli, nypotet, jordbær, bringebær

August - september -oktober: sommerkål, blomkål, broccoli, potet, rotgrønnsaker, epler, bringebær, bær

November - desember - januar - februar - mars: lagringsdyktige grønnsaker, rotgrønnsaker, hodekål, poteter