Frokostmøter / bransjeforum


FROKOSTKLUBBEN - Smaken av Vestfold er en åpen og uformell møteplass for serverings- og reiselivsbransjen i Vestfold, i samarbeid med matprodusentene (primærprodusentene). Vi møtes fast siste torsdag hver måned. 

NB: Frokostmøtene til VestfoldMat tar sommer-pause. Vi er tilbake når sommeren "har rast fra seg":)
Vel møtt til høsten!


FROKOSTKLUBBEN - Smaken av Vestfold (beskrivelse):- presentasjon av en aktuell VestfoldMat-produsent
- diskusjon rundt felles utfordringer og muligheter for bransjen
- unike muligheter til å knytte kontakter med Vestfolds mat- og reiselivsbransje (kokker, restauranter, hoteller og kafeer etc).


Forsommerens siste frokostmøte  var torsdag 23. mai på Conradis Bar & Restaurant, på brygga i Tønsberg, kl 09: 
Vanligvis sendes det ikke ut noe spesielt referat fra frokostmøtene, men Trond Andresen, daglig leder og "chef" ved Conradis var vertskap og presenterte, i tillegg til sin restaurant og restaurantkonsept, en utfordring på vegne av kokkebransjen. "Mange tror at det å bruke lokale råvarer, lokalmat, økomat etc er dyrt og vanskelig. Det kan være en utfordring å få med både kjøkkensjefer og eiere til å endre denne forestillingen, fortalte Andresen, og videre ba han om at produsentene måtte være med på dette arbeidet. Hvordan og hva som bør gjøres, er det som vi bør jobbe med, her må vi alle bidra for at maten som er produsert lokalt i vestfold, blir "kjent og kjøpt". 

VestfoldMat SA jobber allerede med flere ideer som kan være med å bidra positivt til at våre kokker og kjøkkensjefer, samt restauranteierne får øynene opp for fordelene ved kortreist mat. Dette er prosjekter som produsentsammenslutningen/matnettverket samarbeider med ulike miljøer for å "løse". Vi har i den senere tiden jobbet med bl.a. Vestfoldmeny (samarbeid med The Conference Coast), Smaken av Vestfold - en matpallett (smakspallett og meny for og av serveringsbedrifter og Vestfoldmat produsenter), vi har i samarbeid med landbruksrådgivningen Viken jobbet ut en spesiell rapport om Vestfoldregionens  særegenheter og stedsegenart i grønnsaksproduksjon ("Vestfold – naturligvis!"), samt at vi har bidratt til å styrke kjennskapen til Vestfolds matjord gjennom det produsentrettede verktøyet Egnethetskart for grønnsaker, et on-line kart på nettsiden skogoglandskap.no. For å nevne noen av dette arbeidet. I tillegg er vi aktive på internett, Facebook samt at vi planlegger oppstart av FROKOSTKLUBBEN igjen i august/september.

I tillegg til at kvaliteten fra naturens sin side er høy på det som produseres her i Vestfold (det har bl.a. med Vestfolds "terroir" å gjøre), er det god klimaetikette å støtte opp om lokal mat og -næringsliv. Landbruket i Vestfold er viktig for næringsmiddelindustrien i vår region, og bidrar til en betydelig del av sysselsettingen i Vestfold.  I et reiselivs-perspektiv, er også maten viktig. Vestfold er et populært fylke både å bos og å feriere i, med kort avstand til Oslo, og med godt klima og vakkert kulturlandskap. Verdien av maten betyr en stadig større del av folks reiseopplevelse, og vi må bli enda flinkere til å fortelle at maten vi spiser faktisk ofte er lokal (det gjelder spesielt sommergrønnsaker, der produksjonen i Vestfold faktisk er en av landets mest betydningsfulle).



Historikk 2013:
Januar: Tønsberg Vandrerhjem, Tønsberg
Februar: WITH Brød & Kaffe, Tønsberg
Mars: Rica Park Hotel, Sandefjord
April: Farris Bad, Larvik
Mai: Conradis Bar & Resturant, Tønsberg
(juni, juli=sommersesong/Frokostklubben tar en pust i bakken, før vi starter opp igjen i august!)
August: Geir Skeie, Brygga 11, Sandefjord
September (planlagt: Greveskogen videregående skole - "kokkeopplæringen i Vestfold", Tønsberg)