VestfoldMat er framtidsretted arbeid


Hva har VestfoldMat SA og nettverket vi har vært med å skape, oppnådd i løpet av den siste tiden?
  • I 2014 står vi foran vårt 7. årsmøte, som tradisjonen tro avholdes i mars. 
  • Vi er stolte av å ha en medlemsmasse bestående av 29 flotte, tydelige produsenter. 
  • Vi har et styre som stiller seg til disposisjon når det gjelder.
  • Vi har et stort nettverk av aktive støttemedlemmer - som bl.a. viser sin støtte ved å følge oss, bidra samt betale årlig støttemedlemsskap til oss.
  • Vi har nå et unikt nettverk - med jevnlige møter og god kommunikasjon knyttet til både fysiske og virtuelle møteplasser (frokostmøter hver siste torsdag i måneden, facebook-gruppe på 400 medlemmer og vi disponerer og bruker nettsidene: vestfoldmat.net og vestfoldmat.no i vårt informasjonsarbeid).
  • Vi har gjennomført populære studieturer og morsomme og lærerike temaseminarer, bl.a. ved hjelp av god innsats fra VRI Vestfold.
  • Vi har vært med å bidra til at Vestfold er første fylke i Norge med "Egnethetskart for grønnsaksproduksjon", både med økonomisk støtte gjennom VRI og med egeninnsats knyttet til faglig innsikt og erfaring.
  • Vi har gjennomført en pilotmodell på et menykonkurransekonsept (Smaken av Vestfold), i samarbeid med sentrale aktører i Vestfolds serveringsbransje.
  • Vi har laget en VestfoldMeny (tm) sammen med Edgar Ludl og kjøkkensjefene i bedriftsnettverket The Conference Coast.
  • Vi har bidratt til nyutgivelse av den populære kokeboken Vestfoldmat - en kulinarisk reise gjennom Vestfold, med Edgar Ludl.
  • Vi har bidratt til at produsenter finner nye måter å samarbeide på seg i mellom, og med matvare- og reiselisbransjen forøvrig.
  • Vi er med å løfte fram viktigheten av å satse på matproduksjon i Vestfold og rekruttering til bransjen.
  • Vi er med på å drøfte etablerte strukturer i matbransjen, og våger å stille spørsmål som skaper diskusjon.
Sist men ikke minst er vi spesielt stolte og glade for å ha gode og trofaste samarbeidspartnere i bransjen (rekkefølgen i opplistingen her er tilfeldig, men vi vil gjerne nevne noen av de grupperingene som vi jobber med og som er viktige for oss: kokker og kjøkkensjefer, samt eiere og drivere i Vestfolds serveringsbransje, Bedriftsnettverket The Conference Coast, Bama Vestfold Storkjøkken, Vestfold Bondelag, Innovasjon Norge, Fylkesmannens landbruksavdeling Vestfold, Vestfold Fylkeskommune,  Landbruksrådgivningen Viken, Bondens marked, Vri Vestfold, representanter for lokalmatavdelingene i Vestfolds supermarkedskjeder, Vestfoldmuseene, Høyskolen i Vestfold, sentrumsforeningene, ressursspersoner og ildsjeler knyttet til andre bransjer og- fylker etc.)... listen er laaaang!

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke dere som er med, og alle dere som støtter oss og er med på å gjøre mat fra Vestfold kjent og kjøpt.