Et annerledes møte - og god sommer!


Torsdag 30. april var det duket for vårens siste frokostmøte i regi av VestfoldMat. Av respekt for travelheten, våronn, oppstart turistsesong og - ja, faktisk snart innhøstningen av årets første grønne grøde, tar nå FROKOSTKLUBBEN - Smaken av Vestfold sin faste "pause". 

Og, for en avslutning - eller "sesongstart" om du vil! Det ble "Et annerledes møte", var vi enige om, og det er ikke så overraskende! Vi møttes i Undrumsdal, til frokosttreff på idylliske Grøstad gård. Møtt og mottatt av Gry Beate Knapstad og Trude Antonsen, som nå sammen driver virksomheten Grøstad, ble møtedeltakerne ønsket velkommen til velsmakende frokostmat med bl.a. prøvesmaking av en helt ny, og selvfølgelig, økologisk leverpostei!


Gry Beate Knapstad fortalte om gården og historikken bak det hele, og vi fikk et godt innblikk i et bruk og en drift som har en helt spesiell historie. Helt spesielle var også de mange firbeinte som bodde på gården. Spesielt lot flere av oss fasinere over hvordan flere typer husdyr fint kan gå og trives sammen i hverandres selskap. 


Grisen er selvfølgelig hoved"mannskapet" på gården; her er det økologisk slaktegris som gjelder. Vi fikk treffe grisen i ulike livsfaser; fra nyfødt smågris til vordende mødre for nye slaktegris. Stor stas.


Det vakre stabburet på gården utgjorde basen for møtet. Praktisk, vakkert og trivelig innredet. Vi hadde den beste rammen for et godt møte: takk igjen til vertskapet for gjestfrihet og møte, og spesielt takk til de vel 20 deltakerne. En fin oppsummering og avrunding før vestfoldsommeren braker løs!

God sommer alle sammen!




Frokostmøte i april

Neste frokosttreff blir på Grøstad i Undrumsdal, torsdag 30. april. Velkommen!
Se kart: her.
Mer info/program følger.

Godt frokostMØTE


Februarsamlingen på sørfylkets Anvik Gård, i Brunlanes, ble et godt møte for alle de vel 20 deltakerne. Selv om været kanskje var i sureste laget for både tanker om våronn, bading og kyststi -var det her, i et av Vestfolds- og Norges kanskje tidligste områder (spesielt når det gjelder frilands grønnsaksproduksjon) at møtet fant sted - trygt og lunt innendørs i gårdens møte- og selskapslokaler (kafeen).


Kristin og Sigmund Anvik var vertskap og et erfarent sådan: som tidligere grønnsaksgård og deretter som bl.a. en av de første "gårdsbutikkene", og nå også som "pionerer" på nettbutikk knyttet til det fysiske utsalget, var det mye interessant å lære. At de i tillegg har greie på og suksess når det gjelder salg- og markedsføring, og etablering av en av Vestfolds mest suksessrike "reiselivs-attaksjoner" knyttet til den fantastiske kyststien, "JENTENE PÅ KYSTSTIEN", var også noe vi fikk høre mer om.


Vertskapets engasjement i reiselivets betydning for utviklingen av området- og Vestfold, kom til uttrykk gjennom informasjon fra både Visit Brunlanes og rapport fra reiselivssamlingen i Sandefjord dagen før, 25. februar, og her kunne også Trond Andresen, kokk og eier av Conradis i Tønsberg, supplere.


Møtet fikk derfor en fin helhet, der Anvik gård dro den røde tråden - og der mat- og reiseliv ble spunnet inn som hovedtema, både i møtets presentasjonsdel, og i diskusjonen som fulgte. Takk for god, lokalkjøpt frokostmat - og ikke minst for et godt gjennomført møte!


Først og fremst en møteplass

"Først og fremst en møteplass" - men også så mye mer! Frokostmøtene i FROKOSTKLUBBEN -  Smaken av Vestfold, som arrangeres fast hver siste torsdag i måneden, i regi av produsentsammenslutningen VestfoldMat SA, har fått et godt fotfeste som treffpunkt og informasjonsutveksling i mat- og reiselivsbransjen i Vestfold. Opprinnelig startet i januar 2013, som et initiativ fra kokkene, til oss produsenter, har dette vokst og blitt et bransjetreff for alle som er tilknyttet matproduksjon og - omsetning i Vestfoldregionen. I dag favner nettverket bredt, fra bønder, bakere, møller, fiskeforhandlere, grossister -  til kokker,  designere, representanter fra kolonial-og matbutikker, kommune- og fylkesansatte, fylkesmannen og andre tilknyttet reiseliv- og mat- produksjon/serveringsbransjen.

Vi kan være stolte over at vi sammen har fått til dette, som etterhvert også etterspørres i andre regioner. VestfoldMat har vært en sentral pådriver i det gode arbeidet med fokus på VestfoldMaten, men hadde ikke klart dette alene. Det er samarbeidet og kommunikasjonen som må til. Det er mange initiativ og prosjekter, som i de to ssiste årene har springet ut av denne møteplassen. Vi tar det kanskje som en selvfølge, men hver måned er det hver og en av oss som møter opp, som faktisk er med og bidrar til å sette Vestfold ennå mer på mat-kartet, både i kraft av vår "faglige"deltagelse - men like mye ved faktisk å bidra til en levende, og bærekraftig bransje, som både framstår levende, engasjert og utålmodig etter å finne stadig bedre løsninger, og kreve MER samarbeid og felles drakraft. Mot felles målsetting og resultat. 

Husk: dette er "først og fremst en møteplass", hvor relasjoner bygges og muligheter skapes, av dem som selv vil og tar et tak. Inviter gjerne med deg kollegaer og bransjefolk, gjerne lærlinger og nye i bransjen. Slik bygger vi et solid relasjonsnettverk, der vi sammen kan utgjøre en viktig konkurransekraft! Takk igjen for godt oppmøte på årets første treff. Listen talte 23 møtedeltagere:)


Kristin Hammer Anvik, fra Anvik gård i Brunlanes representerte i dag Visit Brunlanes - og snakket om det populære prosjektet Jentene på Kyststien, som i år jubilerer 10 år! Anvik gård er frokostvertskapsted i februar: torsdag 26. februar.

Frokostvertinnen selv, i strålende form  -som alltid. Margrethe Horne er vertskap for tredje gang, siden oppstarten nettopp her på Tønsberg Vandrerhjem, i januar 2013.


Alexander Nussbaum representerte fra Fylkesmannen i Vestfold:
I godt selskap fra Fylkesmannens utsendte Alexander Nussbaum, fikk vi innføring i Osloregion og satsningen på Grüne Woche.


Harald Nesse, kokk- og Bamarepresentant, med VestfoldMat-medlem Martin Danielsen, Kjær gartneri og Thorbjørn Kjærås.
Amund Kind fra Vestfold Bondelag og gruppen Mat og Landbruk - i samtale med reiselivsfasilitator Ellen Larsen.


God stemning gir en god start på dagen, frokostmøtet er en arena og en møteplass for hele mat- (og reiselivs) bransjen i Vestfold. 





Vareprøver hører med på frokostmøtet; her er det salat- og potetprodusent (og VestfoldMat-medlem) Bjertnæs & Hoel som hadde med en hyggelig overraskelse til frokostvertskapet!



Frokost M Ø T E - januar 2015


Vi skriver januar, og det er tid for årets første bransjetreff - Velkommen til samling, med bl.a. oppdatering fra Vestfolddeltakelsen i regionssamarbeidet Oslofjord - under IGW 2015  - Grüne Woche i Berlin på programmet.

Sted for møtet: Tønsberg Vandrerhjem
Dag og tidspunkt: torsdag 29. januar 2015 - frokoststart 0830.

Programinfo oppdateres her på nettsiden etterhvert - så følg med!
Vi følger tradisjonell møteoppsett, med servering av Margrethes gode kaffe og litt frokost før møtestart. Vel møtt - og velkommen!

Vestfold - mat - og reiseliv midt i matfatet.


Mølen i Brunlanes, sydporten til Vestfold, også i vikingtid.
FROKOSTMØTE I NOVEMBER er satt til torsdag 27. november. Nevlunghavn Bakeri i Brunlanes, sør i Vestfold, er møtets frokostvertskap. Dette er siste frokostmøte før jul:

Frokost/mingling mellom kl 0830-0900, Tema/program kl 09: Fra jordet - til bordet: korn blir til mel – mel blir til brød, fortellingen om et lokalt samarbeid: v/Nevlunghavn Bakeri v/Erik Torstein og Kvelde Mølle. 

Vi ønsker også å belyse Vestfold- maten i et reiselivsperspektiv – og har invitert reiselivsfasilitator Ellen Larsen til å orientere om hva som ligger i fasilitatorrollen, bedriftsnettverk og ny struktur for reiselivet i Vestfold.  Vel møtt!

"FROKOSTKLUBBEN - Smaken av Vestfold" er en åpen møteplass for profesjonelle aktører innen bransjen. Arenaen har eksistert siden januar 2013. Her samles aktører fra bl.a. reiselivs- og serveringsbransjen og mat- og landbruksprodusenter/tilbydere i fylkesregionen vår. Vi møtes fast, siste torsdag i måneden.  



-VestfoldMat SA-

Velkommen til Quality - frokost, med nytt om VestfoldMeny TM


Frokost før møtestart - i Foynstuene på Quality Hotell Tønsberg.

Frokostmøtet den 30. oktober hadde godt oppmøte; 21 deltakere startet dagen sammen, med påfyll av kvalitet, både i ord og i mat. Tross mange sykefravær, må vi si oss godt fornøyd: deltakerne representerte en god sammensetning der både produsenter, kokker, og annen relatert næring, samt byråkrater var tilstede. 

Takk til oktober-møtets vertskap, Quality Hotel Tønsberg for hyggelig invitasjon, god frokost - standsmessig frokostoppdekning og interessant presentasjon ved driftsjef Torbjørn Andersen. Ellers vil arrangøren VestfoldMat SA få takke produsent av Svanepotet ved Dag Fredrik Eftedal for en lærerik presentasjon av deres nye produkt spesielt rettet mot storhusholdning, kokker og restauranter; delikatessepoteten Svanepotet. VestfoldMat SA er stolt og glad for at Vestfold nå med to kvalitetsprodusenter (begge medlemmer i VestfoldMat) ligger i front når det gjelder produktutviking av potet, som kan "spise" av importpotetenes markedsandeler. Måtte de lykkes i særdeleshet!